Juryleden

 

Grote zaal

Grote groepen 1e klasse en TOPklasse

Jo Annemans 2022

Jo Annemans (1971) heeft als zanger/arrangeur gewerkt met diverse koren en was lid van de vocal pop band Voice Male. Zijn ervaring zet hij nu graag in om vocale groepen naar een beter resultaat en verhoogd zangplezier te begeleiden. Daarnaast geeft hij individuele zangcoaching en jureert hij in binnen- en buitenland.

 Robin van Beek 2022

Robin van Beek (1972) is zanger, geautoriseerd docent CVT en EVT (level 1 en 2), oprichter van Vocal Center Nederland, bedenker van de zangmethode Vocal Essence en vocal coach bij vele professionele musicals.

Zijn motto: “Spreken of zingen komt vanuit je hart, niet vanuit een boek. Laten we dat vooral niet uit het oog verliezen! Techniek gebruiken we uitsluitend als het nodig is.”

 Bianca van Dreumel 2022

Bianca van Dreumel (1965) is koorregisseur, geeft workshops koorregie en ontwikkelt theaterproducties. In 2022 produceerde zij ‘De Toekomst van een Verleden’, met koorliederen over 75 jaar vrijheid.  Daarnaast organiseert zij jaarlijks het KoorEvent bij Klooster Graefenthal. Voor haar gaat koorregie over zelfvertrouwen en podiumvrijheid, zodat je kunt zingen met passie en energie. Mensen in beweging krijgen, dáár gaat het om.

 

Willem Burgerzaal

Middelgrote groepen TOPklasse

Merel Martens 2022

Merel Martens (1987) is sind 2015 hoofd van het programma Vocal Leadership bij Codarts Rotterdam. Middels workshops en coachings in binnen- en buitenland is zij actief in het verspreiden van de methode 'the Intelligent Choir'.Als artistiek leider van vocal groups als Pitch Control, VOISZ en MAZE heeft zij tal van prijzen gewonnen. In 2018 werd zij koorleider van het jaar.

Marcel Swerissen 2022 

Marcel Swerissen (1982) is zanger (rock/pop), geeft via Vocal Center zangles in Alkmaar en Hoorn en verzorgt workshops in podium presentatie. Door zijn medische achtergrond heeft hij veel kennis over stem en lichaam. In seizoen 2014 heeft hij als coach voor The Voice Of Holland gewerkt. Hij gaf vocal coaching aan onder meer Duncan, Boef, Krezip, Gerard Joling, en Edsilia.

 Eva van Rooijen 2022

Eva van Rooijen (1963) is zangeres en theatermaakster. Na gezongen te hebben in  ‘Divina’ maakte zij samen met o.a. Marlous Luiten verschillende theaterproducties onder de naam Femmage. Momenteel zingt zij in diverse bands en geeft regieadvies aan koren. 

 

Jurriaanse zaal

Middelgrote groepen 1e klasse en Kleine groepen TOPklasse

 

Hans Cassa 2022

Hans Cassa (1963) is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) in 1992 als uitvoerend en docerend musicus. Van 2014 tot 2018 was hij daar hoofd van de afdeling Muziektheater. Als uitvoerend musicus zong hij bij jazz improvisatiegroep Tamam, het a capella kwartet The Oom Maw Maw en de vocal mannengroep Montezuma’s Revenge. Momenteel vertaalt hij tekenfilms, arrangeert/componeert voor a capella groepen en geeft workshops.

 

 Joyce van der Sangen 2022

Joyce van der Sangen (1980) is zangeres en zangcoach bij Vocal Center. Haar speerpunt is om vocalisten bewust te maken hoe je op een gezonde manier met je stem om kunt gaan zonder jouw eigen sound te verliezen. Joyce: “Met zingen geef je een stukje van je ziel aan het publiek en daar komt meer bij kijken dan een noot zingen.”

 

Marlous Luiten 2022 

Marlous Luiten (1972) is zangeres en koordirigent.  Haar grote passie (en full time werk) is groepen aan het zingen krijgen binnen een theatrale context waar iedereen blij van wordt. Daarmee bereikt ze steeds opnieuw verbluffende resultaten. Tussen 1997 en 2012 zong ze in de ‘cabarella’-groep Femmage.

 

Marty 2022

Marty van der Staak (1962) is orkest- en koordirigent, arrangeur en actief in de theater- en korenwereld. Hij is een van de drie dirigenten van Vocal group Mooche, eerder was hij verbonden aan de vocal groups Gimmick en The Groove Factory. Momenteel werk hij aan een avondvullende productie met folkband The Mummers.

 

Flipse zaal

Kleine groepen 1e en 2e klasse

 

Christoph Mac Carty 2022 

Christoph Mac-Carty dirigeert sinds 2008 Dekoor. Daarmee won hij talloze prijzen en binnen- en buitenland. Als jazz-pianist won hij in 2005 de Dutch Jazz Award. Daarnaast geeft hij workshops bij Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en is hij verbonden aan theaterproducties.

 Eva Baggerman 2022

Eva Baggerman (1967) studeerde solo zang-jazz U.M. aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij was bandleider van de vocal-jazzformaties Sister Bop en Jazzed to the Max en geeft lessen in close harmony en zang aan het Conservatorium van Amsterdam en de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie.

 

 

 Maarten Mourik 2022

Maarten Mourik (1962) is (song)schrijver, muziektheaterregisseur en (in1985) oprichter van de internationaal bekend geraakte vocal group Montezuma’s Revenge. Hij heeft gedoceerd aan de conservatoria in Rotterdam en Alkmaar en coaching gegeven aan verschillende vocal groups. Naast zijn werkzaamheden in muziek en theater maakt hij foto-documentaires.

 

 

Feestzaal

Middelgrote groepen 2e klasse

 

 Hans van den Brand 2022

Hans van den Brand (1957) studeerde schoolmuziek, piano en koordirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Met het Fontys Jazz Choir won hij in 2009 de tv-competitie Korenslag. Ook was hij meerdere jaren artistiek directeur van het Internationaal Vocal Group Festival en docent aan de Fontys Academie voor Muziekeducatie. Momenteel doceert hij ensembleleiding en koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam en is hij lid van de World Choir Council van Interkultur. 

Winanda van Vliet 2022 

Winanda van Vliet (1953) studeerde zang en schoolmuziek aan het Haags Conservatorium. In de jaren tachtig en nengentig maakte zij furore met de vocale jazz- en improvisatiegroep TAMAM en het a-cappella-kwartet The Oom Maw Maw. Zij heeft vele koren geleid en wordt in binnen- en buitenland regelmatig gevraagd voor vocal coaching en workshops. Van 1995 tot 2019 was zij als zangdocent verbonden aan het conservatorium Codarts in Rotterdam.

 Alinda Talsma

Alinda Talsma (1974) is communicatieadviseur, koorregisseur, choreograaf en (artistiek) leider van muziek-/theaterproducties. Zij maakte o.a. de succesvolle theaterproductie BROEST met de ingrediënten mannen, zang en percussie en werkt vaak samen met BUOG (bedenkers en uitvoerders van ongewone gebeurtenissen). Alinda zingt bij vocal group Sjonge Jonge en speelt contrabas en zingt bij de band Volk en bij duo Dronkers & Alinda.

 

 

Jeugdgroepen

Jeugdjury

 

Rohan Poldervaart 2022 

Rohan Poldervaart (1987) is koordirigent en voormalig artistiek leider van Vocal Statements, een organisatie die jongeren in het VMBO stimuleert om hun eigen stem te laten horen door middel van storytelling en zingen. Daarnaast is hij docent bij Codarts (Vocal Leadership) en geeft hij workshops rondom vocaliteit en educatie in het binnen en buitenland. 

 Ruut te Velthuis

Ruut te Velthuis (1965) is voormalig directeur van BALK en artistiek leider van de BALK TOPfestivals 2007 t/m 2013. Hij heeft bijzondere affiniteit met jeugdkoren. Momenteel dirigeert hij popkoor Prestige Utrecht, zingt bij vocal group Leeuwenhart, is manager cultuureducatie Vrije tijd bij KunstenHuis Idea (De Bilt/Zeist/ Bunnik/Soest/Driebergen) en voorzitter van Dirigenten Werkplaats Utrecht.