Juryleden

De juryleden worden hier in de aanloop van het festival voorgesteld.

Grote zaal (1e klasse en TOPklasse grote groepen):

Petra Andriessen

Petra Andriessen (voorzitter)


Petra Andriessen is regisseur, koorcoach én blogger over koorzaken. Petra heeft ruim 15 jaar koorzangervaring, waarvan 9 jaar als zangeres en regisseur bij Divina Close Harmony Utrecht. In 2010 zat ze bij de eerste lichting van de BALK-opleiding Koorregie. Sindsdien geeft ze koorworkshops over zingen met emotie en intentie, en werkt ze als regisseur voor grote en kleine muziektheatershows. Ze is de vaste jeugdkoorcoach bij Zangschool Utrecht en is de vaste regisseur van Go!Opera, volksopera op locatie. "Een goede koorperformance voor mij is vooral wanneer een groep zingt met intentie en samen de beste vorm heeft gevonden om het nummer neer te zetten. Belangrijk is dat je je vrij voelt op het podium en een échte ontmoeting met je publiek aangaat".

 

Linda Wagenmakers

Linda Wagenmakers

Linda heeft landelijk bekendheid gekregen in haar hoofdrol als Kim in Miss Saigon. Zij begrijpt als geen ander hoe je met psychische druk om moet gaan als je in de showbizz zit, of dat nou in een studio of tijdens een concert op een podium is.

Naast het musicalgenre waarin zij tevens workshops geeft, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Linda heeft een grote passie voor stemgebruik bij allerlei genres zoals klassiek, gospel, pop, jazz, rock en R&B. Ook zijn interpretatie en podiumpresence twee van haar belangrijke speerpunten.
Linda is naast haar werk als actrice en zangeres tevens ambassadrice van Stichting Present. Ze is zeer betrokken bij de manier waarop de stichting vrijwilligerswerk stimuleert, begeleidt en hulpverleners verbindt met mogelijke hulpontvangers.

Peter Bach

Peter Bach

Peter Bach studeerde aan de faculteit muziek van de universiteit van Aarhus van 1994 tot 1999. In Aarhus sloot hij zich aan bij de Aarhus Musical Troup en speelde Kenickie in de musical "Grease". Aansluitend deed hij mee in de "Grease Show", waarmee hij 4 jaar lang door Denemarken heeft getourd. Peter heeft veel backing- en lead-ervaring opgedaan bij Basix en bij het vermaarde koor Vocal Line.
Sinds 1999 werkt hij fulltime als zanger en hij is een drukbezet componist en arrangeur voor Basix. Naast zanger is hij ook de choreograaf van de groep.
In deze jury, waarin hij zitting heeft samen met Petra Andriessen en Linda Wagenmakers, is het de taak van Peter om groepen een muzikale beoordeling te geven.

 


Jurriaanse zaal (jeugd en 1e klasse middelgrote groepen):

Bianca van Dreumel

Bianca van Dreumel (voorzitter)

Ik ben Bianca van Dreumel van Koor in Beweging

Als koorregisseur geef ik sinds 2010 workshops door het hele land en word ik regelmatig betrokken bij theaterproducties. Ik deel mijn ervaring en kennis weer door het geven van de workshop 'Koorregie Leren Maken' en de cursus 'Leren Regisseren.' Daarnaast organiseer ik jaarlijks met liefde het KoorEvent bij Klooster Graefenthal. 

Koorregie gaat voor mij over de verbinding tussen zanger het lied en het publiek. Vrij kunnen bewegen op het podium en echt contact maken, zodat de noodzaak van jouw performance voelbaar wordt. Hiermee geef je jouw publiek een cadeautje en jezelf een geweldig mooie ervaring!

‘In Beweging is elke stap tussen Dromen Durven Doen!’

Mensen in beweging krijgen, I Love It!

MarcelSwerissen

Marcel Swerissen

Marcel geeft zangles in Amsterdam en Hoorn en is een enthousiaste zangcoach die niets anders wil
dan het beste voor zijn vocalisten. Mede door zijn tomeloze energie is hij in staat al tijdens de eerste
zangles het maximale uit een vocalist te halen. Hij probeert iedere les weer tot een prestatie te
komen die de vocalist op voorhand niet voor mogelijk had gehouden. Marcel is specialist in
rockeffecten en verzorgt workshop podium presence.
Door zijn medische achtergrond is zijn kennis over de stem en het lichaam groot. Marcel gebruikt
deze kennis niet alleen voor zijn eigen lessen, maar deelt deze ook graag met ons netwerk van
specialisten. Daarom is hij samen met Michelle Splietelhof verantwoordelijk voor de medische
trajecten binnen Vocal Center.
Daarnaast geeft Marcel in Hoorn de opleiding tot Vocal Center vocal coach.
Marcel heeft een behoorlijke dosis podiumervaring en zingt al jaren als Rock- en Popzanger in diverse
bands. Momenteel is hij de leadzanger in de theatrale Pop/Rock band ‘Melrose’.
In seizoen 2014 heeft hij als coach van team Ali-B in The Voice Of Holland gewerkt.

Toke

Toke Wulf Møller

Toke is afgestudeerd musicalartiest aan de Danish Musical Academy van Fredericia in 2003. Sinds 2003 is hij de bas van Basix. 
Toke heeft sinds de basisschool gezongen in zowel kerkkoren als rock ’n roll bands. Toen hij 10 jaar oud was begon hij met piano spelen (klassiek) en later gitaar. Maar de stem was altijd zijn belangrijkste instrument. Hij was zanger, danser and vocal coach bij diverse musicalproducties in Denemarken. Naast zingen, schrijft en arrangeert hij muziek voor Basix.

 

 


 Willem Burger zaal (TOPklasse middelgrote groepen)

JetseBremer

Jetse  Bremer  (voorzitter)

Jetse Bremer is een internationaal bekende koor componist en arrangeur. Alle genres komen bij hem aan bod.
De meeste Nederlandse koren hebben wel enige arrangementen van Jetse op hun repertoire staan.
Zijn schrijven is beïnvloed door zijn ervaringen als trompettist, violist, zanger, zijn verbintenis als tenor in het professionele Nederlands Kamerkoor en zijn ervaringen als pianist, dirigent in de musicals.
Hij heeft prijswinnende koren geleid zoals: Be Sharp. The Dutchmen, Divina, Close Up, Femail etc.
Voor deze koren heeft hij o.a. bijzondere a cappella muziekvoorstellingen gecomponeerd.
Vanaf 2015 organiseert hij 6x per jaar lange weekends voor koorzangers in Noord Frankrijk, die zeer succesrijk zijn.
Tevens organiseert hij Koorprojecten in Nederland.
Alle informatie kan men vinden op zijn internetwinkel voor bladmuziek: www.jetsebremer.nl

 

LindaMeester

Linda Meester

Voor Linda betekent zingen veel meer dan alleen mooie klanken voortbrengen. Zingen is een stukje van jezelf blootgeven. Ze heeft daarom een erg persoonlijke benadering en begeleidt haar vocalisten met veel passie en enthousiasme om de door hen gestelde doelen te bereiken.
Zij volgde de opleiding tot filmacteur aan het Media College in Amsterdam. Wat zingen en acteren volgens haar gemeen hebben is dat ze beide verhalen vertellen. Daarom besteedt Linda ook veel aandacht aan tekstinterpretatie.
Linda heeft veel podiumervaring opgedaan door te zingen in diverse coverbands. Zowel akoestische muziek als meer heavy pop en rock zijn voor haar bekend terrein. Ook is ze regelmatig muzikaal leider bij open podia en jamsessies.
In deze jury, waarin zij zitting heeft samen met Jetse Bremer en Anders Ørsager, is het de taak van Linda om groepen een zangtechnische beoordeling te geven.

 

anders

Anders Ørsager


Anders Ørsager is in 1999 afgestudeerd aan het Rhythmic Music Conservatory in Kopenhagen als professioneel zanger en zangleraar met een Master in ritmische muziek.
Als zanger begon in in 1989 en sindsdien is heeft hij hoofdrollen vertolkt in professionele musicals en was hij leadzanger bij diverse bands in allerlei genres. Hij is een veelgevraagd zanger voor achtergrondzang bij cartoons, commercials en TV-shows. Hij was tenor bij a cappella sextet Singers.

Naast zijn functie als associate professor (zang en pedagogie) aan de muziekacademies van Kopenhagen, Aarhus and Esbjerg, wordt hij ook vaak gevraagd als vocal coach bij Deense en andere internationale musical producties.

 


Flipse zaal (TOPklassekleine groepen)

Paula Snoeren

Paula Snoeren (voorzitter)

Paula heeft ruim 20 jaar professionele bühne ervaring in uiteenlopende genres, variërend van soul, disco, dance en easy listening, smooth jazz tot licht klassiek. Ze was onder meer zangeres bij diverse dinnershows en evenementen van RTL Wentink Events en zij vertolkte jarenlang verschillende hoofdrollen in de musicalproducties voor Endemol/Wentink Events, waaronder ‘De
kleine Zeemeermin’. Daarnaast is ze een veelgevraagd presentatrice bij o.a. Omroep Brabant tv en grote evenementen zoals de Dutch Wedding Awards.


Als studiovocaliste wordt haar stem ingezet voor in het inzingen van jingles en commercials en als stemactrice voor kindershows in de grote vakantieparken o.a. Bollo de beer in Landal GreenParks). Ze is zeer actief als vocal coach, in het coachen van musical auditanten en deelnemers aan o.a. The Voice of Holland, The Voice Kids, Idols en Next Boy/Girlband en met resultaat! Paula coachte o.a. Pleun Bierbooms vanaf haar eerste auditie tot winnares van The Voice of Holland 2017 en ook Romy de Proost, een van de winnaressen van Next Boy/Girlband volgde workshops en zanglessen bij haar in Nuenen.

Niels

Niels Nørgaard 

In 1995 heeft Niels Nørgaard Basix opgericht, samen met John Kjøller. Naast zanger en vocal percussionist, is hij een zeer productieve componist en arrangeur voor Basix en heeft diverse CARA Awards gewonnen. In 1992 is hij afgestudeerd als dirigent en pianist aan de Royal Academy of Music in Aarhus. Van 1995 tot 2010 was hij leider van het Aarhus Studiekor. Hij onderwijst koordirectie aan het music department van de universiteit van Aarhus en hij was gastprofessor bij The Royal Academy of Music in Copenhagen and Aarhus. Niels' ervaring als dirigent en a-cappellazanger maakt hem een zeer populaire workshopleider voor zowel ritmische als klassieke koren in heel Denemarken.

Morten

Morten Sønderby

Morten zowel zanger als instrumentalist. Hij is mede-oprichter van de band Purple Eagles, waar hij zowel zanger, pianist en componist van was. De band ging later verder als No Sour Crowd, die nog derde zijn geworden bij een Deense nationale amateurmuziekwedstrijd.


Hij heeft hoofrollen vertolkt in de musicals West Side Story, Jesus Christ Superstar en Footloose. Vanaf 2001 timmert hij aan de weg als zanger en entertainer in Europa. In 2009 sloot hij zich aan bij de band “Tennis”. Ook was hij zanger in de soul- and rockband “Black Maria” en de band “No. 1 Hits”. Tot op de dag van vandaag zingt hij bij deze bands en werkt als freelance zanger bij diverse muzikanten.

 


Arcadiszaal (2e en 3e klasse middelgrote groepen)

Jo Annemans

Jo Annemans (voorzitter)

Jo Annemans heeft naast de vocal group Voice male, in de afgelopen 20 jaar als zanger/arrangeur in (inter)nationale ezelschappen heel veel gewerkt met collega zangers en gastdirigenten. Met zijn passie voor het inspireren en stimuleren leidt hij vandaag de dag zingende groepen naar een beter resultaat en verhoogd zangplezier. Daarnaast geeft Jo individuele zangcoaching, is een graag geziene gast op allerlei koorevenementen en een gewaardeerd jurylid in binnen- en
buitenlandse vocale wedstrijden."

Meer info : www.joannemans.be 

John Kjoller

John Kjøller
John heeft zes jaar gestudeerd aan de Royal Academy of Music in Aarhus, waar hij in 2000 afstudeerde
als professioneel zanger.


Sinds 1993 heeft hij opgetreden met vele ensembles, koren en orkesten, zowel klassiek als modern.
Bijvoorbeeld: "OPERAtion: Orfeo" (wereldtour); Aarhus Symphony Orchestra; Concerto Copenhagen;
The Theatre of Aarhus (Les Misérables); en meerdere optredens als achtergrondzanger op albums en bij
live-optredens van o.a. Mariah Carey, Kim Wilde, Rebekka Bakken, Sarah Brightman, Outlandish. Ook is
hij verantwoordelijk voor voice-overs in animatiefilms en jingles. Voor Basix componeerde en
arrangeerde hij diverse nummers.

Nicole van Hulst

Nicole van Hulst

Tijdens de opleiding op de DAPA heeft Nicole al heel wat praktijkervaring opgedaan. Met die ervaring kon zij zichzelf direct all-round artiest noemen en is zij nu actief bezig als zangeres. Dit varieert van dinnershows van NME Events tot backing vocals bij grote voorstellingen en optredens van diverse artiesten. Zo deed zij onder andere de backing vocals bij de uitmarkt Musical ‘Sing A Long’, Media Markt top 40 concert in Ahoy, Musical Classics in Ahoy, Paul de Leeuw, Ernst Daniël Smit, Gordon en musical artiesten. Verder verzorgt ze optredens in hotel/restaurants en doet ze verschillende acts bij diverse evenementen.